При повече от 100 заболели от коронавирус на ден, ще върнат старите мерки

2
Всичко зависело от нас, да спазваме дистанция и да се пазим
Всичко зависело от нас, да спазваме дистанция и да се пазим Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов предупреди, че при повече от 100 заболели от коронавирус на ден, ще се върнат старите мерки.

По думите му пандемията не е отминала по никакъв начин, а България винаги е с няколко стъпки напред пред европейските си колеги по отношение на превенцията от COVID-19.

"Всичко зависи от нас, да спазваме дистанция, да се пазим", посочи Борисов и се обърна към присъстващите: "Вие си бяхте разхлабени от първия ден. Всичко работи - търговия, пазари, банки, фирми, офиси. Като гледам по улиците днес - каква ти карантина..."

Борисов е категоричен, че няма да се разреши отварянето на детски градини и ясли.

"Това е мярка, против която Щабът беше категорично против", обясни той. По думите на министър-председателя олекотяването на някои от другите мерки като тези за разходка в парка, разрешаването на индивидуалния спорт и отварянето на заведения са били предприети след внимателен анализ и за да се опази и психическото здраве на българите.

Няма да отговарям повече на президента - честитих му празника като на върховен главнокомандващ Гергьовден. Така премиерът Бойко Борисов пресече лаконично въпрос за критиките за страха на президента в словото му по случай 6 май.

Иначе Борисов знаел акъла на БСП - не е един и два пъти са фалирали държавата, не управлявали и не се интересуват от държавната хазна.

Министър-председателят повтори отново думите си, че ако социалистите са действителна опозиция, то би трябвало да иска вместо да се харчат пари, да се запазят.

Борисов коментира и исканията на бизнеса за по-голяма помощ от държавата, като запита дали след кризата работодателите биха предложили увеличаване на данъците си, имайки се предвид твърденията им, че са социално отговорни.

"Това не е перпетуум мобиле да се самопроизвеждат парите."

Той посочи, че бизнесът плаща едва 10% данък от времето на въвеждането на плоския данък от правителството на Станишев, а в Германия данъкът е 46%.

"На 100 лева, 46 да ти прибира държавата. От 11 - 13 години 90% от печалбата е прибирана от бизнеса, за да му дадем шанс да се развие", отчете премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари