Президентът връчва втория мандат

0
Папката трябва да бъде получена от кандидата за министър-председател на ПП-ДБ
Папката трябва да бъде получена от кандидата за министър-председател на ПП-ДБ Снимка: Facebook

Папката трябва да бъде получена от кандидата за министър-председател на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По конституция той отива при втората по големина парламентарна група - „Продължаваме Промяната - Демократична България”, предаде NOVA.

Мандатът трябва да бъде получен от кандидата за министър-председател. Първоначално постигнатото съгласие за ротационен премиер предвиждаше през първите девет месеца премиер да бъде акад. Николай Денков, а в следващите девет - Мария Габриел.

От ГЕРБ-СДС обаче замразиха преговорите между двете коалиции. Първите настояват заради обрата от последните дни в началото начело на експертния кабинет да застане Мария Габриел. Позицията на ПП-ДБ е, че няма да правят компромиси на всяка цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари