Президентът връчи флага на олимпийската ни делегация

0
Игрите в Токио започват на 23 юли и ще продължат до 8 август. За момента България има 40 спечелени квоти
Игрите в Токио започват на 23 юли и ще продължат до 8 август. За момента България има 40 спечелени квоти Видео: bTV

Церемонията се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2

"През последните 18 месеца вие показахте какво означава спортен дух и воля за победа. Вие се превърнахте в пример за подражание".

Така президентът Румен Радев приветства олимпийците ни на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, на която присъстваха и служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, и олимпийската ни шампионка Стефка Костадинова, предаде bTV.

След химна президентът отправи приветствие към атлетите ни преди отпътуването им за Токио и официално връчи българския флаг на делегацията ни.

"За мен е огромно удоволствие да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за извоюваните олимпийски квоти", започна речта си Радев.

"Всички знаем, че през последните 18 месеца спортът, олимпийското движение и вашата подготовка бяха подложени на невиждани досега предизвикателства, в които вие показахте какво означава спортен дух и воля за победа. Вие се превърнахте в пример за подражание не само за всички останали спортисти, но и за цялото общество", обърна се той към спортистите.

"Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната на изгряващото слънце", завърши президентът, след което връчи знамето на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

"Моментът настъпи! Най-дългоочакваната олимпиада в Токио чука на вратата! Пожелавам ви да докажете себе си и най-накрая да чуем химна.", каза световната рекордьорка в скока на височина, като напомни, че за последно България спечели олимпийско злато през 2008 г. в Пекин. Тогава на върха на стълбичката се качи Румяна Нейкова.

Игрите в Токио започват на 23 юли и ще продължат до 8 август. За момента България има 40 спечелени квоти, като се очакват още плувци и лекоатлети да си гарантират визи за Япония. Делегацията ни ще наброява 80 души

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари