Президентът на Сърбия е наредил повишаване на бойната готовност на армията

0
Министърът на отбраната: Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва
Министърът на отбраната: Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва Снимка: Агенция Фокус

Министърът на отбраната: Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва

Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви тази сутрин, че президентът на републиката като главнокомандващ е издал заповед сръбската армия да бъде в готовност, съобщи ТВ Хепи, цитирана от БТА.  

Президентът на републиката, като главнокомандващ, издаде заповед на сръбската армия да бъде в готовност, да повиши нивото на бойна готовност до равнище, при което може да отговори на всяка задача. "Сърбия е сериозна държава, тя поема отговорност за всички възможни проблеми", заяви министърът.

Вучевич посочи, че тази сутрин косовските власти са издали първото предупреждение на сърбин за регистрационния номер на колата и изрази недоумение, че западните страни нямат влияние върху Албин Курти и неговата администрация. 

"Ние не можем да бъдем отпуснати, но желаем диалог. Армията на Сърбия е готова да изпълни всяка задача на главнокомандващия. На никого сега не му се воюва", каза министърът. 

"Когато Сърбия говори за мир и стабилност, това не означава, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората трябва да знаят, е, че сръбската армия е многократно по-силна, отколкото беше, заслужава уважение и действа съобразно държавното ръководство. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, обучение на резервния състав. Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва", посочи още Вучевич пред телевизия Хепи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Сtanko
    Той Путин също не се готвеше за война според това което казваше, но се наложи на бързо да влиза, преди да са го изненадали с някой ку*венски номер. Да видим сега Косово, Босна или Хърца-пърца са на дневен ред. Дано не съм лош пророк, но по-удобен момент за това няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари