Сръбската армия увеличава числеността на специалните си части

2
Генералният щаб на Сърбия ще обяви конкурс за приемане в специалните части на младежи и девойки до 5000 души
Генералният щаб на Сърбия ще обяви конкурс за приемане в специалните части на младежи и девойки до 5000 души Снимка: Агенция Фокус

Генералният щаб на Сърбия ще обяви конкурс за приемане в специалните части на младежи и девойки до 5000 души

Президентът на Сърбия Александър Вучич взе решение да увеличи числеността на специалните части на армията, съобщават сръбските медии, предава БТА.

В решението се посочва, че е необходимо е да се извърши организационна модернизация на мирновременната и военната организация на специалните части на армията на Сърбия до планираното числено състояние. За изпълнението на това решение министърът на отбраната и началникът на Генералния щаб на сръбската армия на Сърбия ще приемат необходимите актове.

В края на януари, когато му бяха представени резултатите от анализа на ситуацията, на оперативните и функционални способности на армията през 2022 година, Вучич обяви, че армията ще се съсредоточи повече върху производството на безпилотни летателни апарати и дронове и върху укрепване на специалните части.

"На Деня на държавността, 15 февруари, ще издам заповед като главнокомандващ, а след това началникът на Генералния щаб ще обяви конкурс за приемане в специалните части на младежи и девойки до 5000 души", каза Вучич тогава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари