Превръщат изоставено село в Италия в хотелски комплекс

0

В Италия превръщат изоставено село в хотел за туристи.

Санто Стефано ди Сесанио доскоро е било село "призрак".

Случайно преминаващите туристи го смятат за руина. Един човек обаче вижда в него съкровище и решава да инвестира в смелата си идея да го направи отново обитаемо, разказва bTV.

Даниеле Килгрен се изгубва в близките планини и случайно се озовава в селото. Вижда, че там времето е спряло някъде в Средновековието – почти напълно обезлюдено, с разрушени постройки и дървета, растящи в къщите.

Тогава Даниеле прави смел план да превърне селото с всичките му стари изоставени сгради в хотелски комплекс без ново строителство.

Най-хубавото е, че на малкото останали жители е разрешено да се присъединят и да станат хотелиери.

Проектът струва на предприемача почти цялото му наследство от 10 милиона евро.

Инвестицията обаче се изплаща. Селото хотел, с разпръснати къщи за гости, става много популярно, особено в разгара на корона кризата, когато дистанцията е едно от основните предимства в туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук