Претърсиха централата на "Дойче банк" заради разследване за пране на пари

0
Банката съобщи, че обиските са свързани със съмнителни транзакции, които може да са свързани с пране на пари, за които е сигнализирала самата тя. В комюникето е посочено, че "Дойче банк" сътрудничи изцяло на властите
Банката съобщи, че обиските са свързани със съмнителни транзакции, които може да са свързани с пране на пари, за които е сигнализирала самата тя. В комюникето е посочено, че "Дойче банк" сътрудничи изцяло на властите Снимка: iStock

Служители на германската прокуратура, полицията и финансовия регулатор БаФин (BaFin) обискираха днес помещения на "Дойче банк" (Deutsche Bank) във Франкфурт,

Това се намира централата на най-голямата германска банка, предадоха Ройтерс,  Франс прес и БТА

Банката съобщи, че обиските са свързани със съмнителни транзакции, които може да са свързани с пране на пари, за които е сигнализирала самата тя. В комюникето е посочено, че "Дойче банк" сътрудничи изцяло на властите.

Прокуратурата посочи само, че има мандат за обиските, а БаФин и федералната полиция отказаха да коментират.

Най-голямата германската банка, чийто имидж беше опетнен от поредица закононарушения, които ѝ струваха много скъпо, се опитва да се възстанови под ръководството на новия главен изпълнителен директор Кристиан Зевинг, назначен през 2018 г.

"Дойче банк" отчете по-голяма от очакваното печалба за първото тримесечие от 1,06 милиарда евро (+17 на сто).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари