Преслава често отскачала до ВИП-а на Коцето

0
Чалгарката обичала да се усамотява преди участия в дискретното помещение
Чалгарката обичала да се усамотява преди участия в дискретното помещение

Фолкзвездата Преслава е била чест посетител във VIP стаята на скандалната дискотека "Плаза", собственост на колегата й Коцето, разкриват клиенти на заведението в Студентски град.

Чалгарката обичала да се усамотява преди участия в дискретното помещение. То се прочу след ареста за наркотици на управителя Игнат Ханджиев и обвинения за разпространение на кокаин Марио Маринов. Маринов беше сгащен, докато пласира дрога на клиенти във ВИП стаичката. Тя се намира непосредствено до тоалетната на заведението, която пък се ползва само от допуснатите в специалния будоар, пише България Днес

Клиенти на дискотеката си припомнят, че Преслава дори претърпяла инцидент във въпросната тоалетна. Преди време певицата припаднала в кабинката. След като се забавила необичайно дълго време вътре, охраната на дискотеката се притеснила да не би на фолкпевицата да й е станало лошо. Преслава останала в тоалетната повече от половин час.

Това съмнително забавяне накарало гардовете на заведението да разбият вратата, за да видят какво се случва вътре. Те открили фолкпевицата припаднала. Дискретно изнесли красавицата навън, за да не предизвикват вниманието на останалите клиенти на чалготеката. От свежия въздух Преслава се освестила, но предпочела да се прибере вкъщи, вместо да се върне при компанията си и да продължи да се забавлява, разказаха свидетели на инцидента.

Собственикът на заведението Коцето отрече в неговата дискотека да се пласират наркотици. Той показа ВИП стаята в чалготеката си. Певецът обясни, че клиентите му я ползвали за уединение, когато искали да си говорят, без музиката да им гърми на главите. Коцето допуска, че акцията срещу заведението му е целенасочена, за да се удари върху имиджа му в борбата за клиенти. Той подчерта, че вярва на персонала си, с който работи от много години.

За полицията отдавна не е тайна, че нощните заведения в Студентски град са превърнати в арена за наркопласмент. Основните дилъри на дрога в многото дискотеки в района са самите управители, твърдят запознати. Няма как без тяхно знание в заведенията да влизат уличните продавачи и да въртят бизнеса си. Те получават процент от сделките, за да си затварят очите, твърдят ченгета.

Шефът на СДВР Младен Маринов почти потвърди това, като заяви, че при акцията в "Плаза" полицаи са влезли като клиенти - без оръжие, и именно те са задържали пласьорите на наркотици и техни клиенти.

Любопитна подробност е, че операцията в чалготеката на Коцето е проведена от наркоотдела на столичната полиция, без участието на полицаи от Седмо РПУ, което отговаря за Студентски град. Това показва, че ръководството на СДВР има много малко доверие на подчинените си там. Наскоро точно от същото районно беше задържан и обвинен в пласмент на дрога негов служител и съучастникът му - полицай от охраната на метрото.

По думите на ченгета няма оборотна дискотека в Студентски град, в която да не се продават сериозни количества наркотици. Дрогата се доставя по поръчка и от сервитьори, които в комбина с охранителите я пласират сред клиентите. Сделките с дрогата обикновено стават в уединени помещения в заведенията или в тоалетните. Именно участието на гардовете в схемата прави задържането на дилърите много трудно за полицията.

Спецакцията в чалготеката на Коцето била подготвяна два месеца, обяви директорът на СДВР Младен Маринов. Той уточни, че задържането на дилър в заведение е трудна операция именно защото на входа има охрана.

Според ченгета основният бос на дрогата в Студентски град бил Италианчето. Твърди се, че той работи за изчезналия от страната преди десетина година Христофорос Аманатидис-Таки. Въпреки това неговата групировка продължавала да държи монопола за търговията с кокаин в столицата. Всички опити на други играчи да се наместят на печелившия пазар засега удряли на камък.

Оставиха ги в ареста

Задържаните за дрога Марио Маринов и Игнат Ханджиев остават в ареста, реши спецсъдът. Прокуратурата твърди, че Маринов продавал дрогата на клиенти и ги водел в специална стая, в която да смъркат.

Според обвинението ВИП помещението било осигурено от управителя Ханджиев. Спецсъдът прецени, че има достатъчно доказателства, които сочат, че двамата обвинени са извършили престъплението. Магистратите приеха, че има опасност те да извършат и друго престъпление, ако бъдат на свобода.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари