Пресъздадоха ядрен взрив без компютърни ефекти във филма "Опенхаймер"

1
Колкото и да са добри компютърните ефекти, няма как да предадат нивото на заплаха, което представлява атомната бомба
Колкото и да са добри компютърните ефекти, няма как да предадат нивото на заплаха, което представлява атомната бомба Видео: CINEVA | Behind The Scenes & Movie Memes

Колкото и да са добри компютърните ефекти, няма как да предадат нивото на заплаха, което представлява атомната бомба

Кристофър Нолан отново показва, че за него няма нищо невъзможно. И "Опенхаймер" е още едно доказателство за това.

Кулминацията на филма е изобразяването на "Тринити" - взривяването на прототипа на първата атомна бомба, което се осъществява през 1945 г. в пустинята на Ню Мексико, пише Дневник. Бомбата е сглобена на върха на 20-метрова стоманена кула, а експлозията е с мощност 20 килотона тротилов еквивалент. Взривяването е етап от проекта "Манхатън" на САЩ, върху който се фокусира и филмът на Нолан.

Преди да започнат снимките на "Опенхаймер", Нолан казва, че компютърните ефекти са много гъвкави, но колкото и да са добри, няма как да предадат нивото на заплаха, което представлява атомната бомба. За тази цел той решава да пресъздаде ядрен взрив, а задачата поверява на Андрю Джаксън, който е отговорен за визуалните ефекти на филма.

За да създаде взрива, Джаксън използва бензин, барут, кофи с боя и специален магнезиев разтвор, чрез който се получава белия цвят на експлозията. Взривът е заснет от много близък план, което го прави да изглежда мащабен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари