Премиерът на Латвия: Ще подам оставка

1
Кришянис Каринш обяви оттеглянето си от поста
Кришянис Каринш обяви оттеглянето си от поста Снимка: Туитър

Причините за решението му не се уточняват

Министър-председателят на Латвия Кришянис Каринш обяви оттеглянето си от поста. Съответното заявление ще бъде предадено на държавния глава Едгарс Ринкевичс на 17 август.

"Ще подам оставката си пред президента [на Латвия Едгарс Ринкевичс] в четвъртък (17 август). Призовах партията "Ново единство“ (част от управляващата коалиция) да номинира нов кандидат за министър-председатели“, написа Каринс на страницата си в социалната мрежа Х (бившия Twitter), предаде агенция Фокус.

Причините за решението му не се уточняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Неутрален
    Не виждам някой да дава каквито и да е официални данни в потвърждение на руския икономически просперитет - никъде и никога. Що така?
  • 0
    11
    до 9
    Абе тия са родени след разпада на СССР и са ходили най-много до Англия да берат ягоди. За това са натрупали и такава злоба към запада, защото англичанина ги е ползвал като роби, натикани в каравани по няколко човека на полето. Изкарали някой лев там прибрали се тук, накупили си 20 годишни пистови мотори да тормозят съгражданите си. През останалото време заработват копейки в трол фермата на Копейкин и Митрофанова. Те толкова си могат.
  • 0
    10
    ха, ха,
    Като гледам колко икономист пише тука, че като им гледам и нивото, мале, мале! Чували за GDP, ама абер си нямат за какво се ползва, да не говорим що е то РРР и каква функция има! Гугъл образование и Дънинг-Крюгер в добавка! Смях, та смях!
  • 0
    9
    До русофилските путлеристи
    Не знам този убавец, дето е писал дали някога е бил в прибалтийските републики, някога е ходил тав, освен в СССР-ско време. Защото аз съм ходил, 2 седмици обиколих Литва и Латвия а отделно два пъти съм ходил в Талин. Държави значително по-добре развити от България, заплатите им са по-високи, цените са като в България. Това което ми направи впечетление е редът и самосъзнанието. Когато посетихме огромните пясъчни дюни край Нида, които литовците наричат Куронската коса. Казано е, че е дюни, че е феномен, и те го СПАЗВАТ. Няма даже и павилионче издигнато или поставено фургонче. Километри само девствени дюни. Само за разлика, преди няколко години в България нямаше експерт, който да се произнесе по нашето море има ли дюни или няма. Хората любезни и доверчиви. Отнасят се с огромно уважение към България. Нямат нищо общо с ватниците от Путлеристан
  • 0
    8
    LOL
    ох, падам от смях с тез рубладжии неграмотните и бездарните. Значи пуска фейк, че инфлацията в Латвия е 20%, получава опровержение и хоп - ама той питал за балтийските държави. Е нали за тях получаваш опровержението :D Айде от мен да мине - ето ти още един интересен факт. БВП на човек в Латвия е $25,036. БВП на човек в Русия е $15,392.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари