Премиерът: Има два вида помощ, за които може да се кандидатства веднага

0
Николай Денков отговаря на въпроси
Николай Денков отговаря на въпроси Снимка: Фейсбук

В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти след наводненията и ще бъдат отпуснати средства, каза Николай Денков

Постепенно се успокоява обстановката в Царево и района след наводненията. Има поне два вида помощ, за които може да се кандидатства веднага - за нарушения в постройките - до 1512 лева на домакинство. Втората помощ е за повредени електроуреди - до 2500 лева. Трябва да се закупят нови уреди и след това се възстановява сумата. Ще наредя проверка, която да установи причините за наводненията по отношение на водосборните потоци, дали има нарушение на регулацията. Вероятно около три месеца ще са нужни да се определи кой носи отговорност. Това каза премиерът Николай Денков, цитиран от NOVA.

Отговорите на министър-председателя:

"Пуснато е електричеството в региона. Водата може да се използва за битови нужди, но има проблем с питейната. Продължават да се извеждат летовниците с помощта на МВР и КАТ. Има затруднения заради разрушена пътна настилка и мостове. В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти и ще бъдат отпуснати средства. Реакцията на всички институции беше светкавична. Трябва да се възстановят пътищата и да се направи преглед на водосборните оттоци и деретата", коментира той. И допълни, че прокуратурата се е самосезирала заради множеството поражения.

"Те ще проверят дали има законови нарушения. Това е природно бедствие, но трябва да се раздели рискът, създаден от природата и този, който идва от човека. Още на сутринта след валежите на място имаше 11 екипа. Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. МВР помага с извеждането на хората, а Пожарната започна отводняването. Нямаме проблем с липса на техника", обясни премиерът. И категорично заяви, че кабинетът е твърдо "за" прекратяването на незаконното строителство по Черноморието.

Равносметка

Три месеца след началото на управлението на кабинета, Денков направи равносметка. "Много неща се правят, почти всички свързани с икономиката. Например трите отворени завода - в Русе, Стара Загора и в Шумен. Всеки от тях с по няколкостотин нови работни места. Това са инвестиции, които дават възможност за развитие на регионите. Министерство на икономиката разглежда близо 10 проекта за инвестиции в градове извън София", посочи Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари