Премиера на романа "Лудост за здраве"

0

Дата: 23 март, четвъртък, 2017 г.

Място: Фоайе, ІІ етаж, РБ „Любен Каравелов“

Начало: 17.30 ч.

Събитие: Русенска премиера на романа на Богомил Иванов - Боге "Лудост за здраве"

Силно повлиян от митологията и литературата на Балканите, филмите на Емир Костурица и музиката на Горан Брегович, деветнадесетгодишният автор твори в жанра на магическия реализъм, за да повдигне въпросите, които вълнуват младото поколение на Балканите и да запази ценностите на нашите земи.

Лудост за здраве” е роман за голямото търсене на щастието, борбата на объркания млад човек с постоянната несигурност, двоумение и разочарование от налегналата го рутина. Неговите герои са скитници, мечтатели, хора, заклещени в измеренията на бляновете им, бохеми и несретници, обречени никога да не се спасят от света на въображението си. Романът е изпъстрен с фантастични фрагменти, всеки герой е част от време скрило се от рамките на точно определени епохи.

Спасявайки ни от клишетата, „,Лудост за здраве” ни връща към топлината и невероятностите в живота ни, в отворения за чудноватости свят, изпъстрен от магията способна да бъде създадена от човека.

Богомил Иванов - Боге е роден през 1997 г. в град Велико Търново. Ученик е в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев”. Романът „Лудост за здраве“ е неговата втора книга. Дебютната му книга - сборникът с разкази „Ракиени времена“ - излиза през 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари