Премиера на най-новия имиджов видеоклип за Русе

208
Русе - град на свободния дух
Русе - град на свободния дух Видео: Ruse - Free Spirit City

"Вече сме изпратили съвместно писмо с Румъния до Световната организация по туризъм и стартираме инициатива за създаването на туристически обсерватории, първата от които ще бъде в Русе". Това заяви днес в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, като уточни, че за изследователската дейност ще бъде от помощ и Русенския университет.

"Русе е мястото, от което този проект, съвместно със Световната туристическа организация да стартира. Проектът е свързан с научни разработки в областта на туризма, свързани най-вече със статистиката. Основният фокус на министерството, свързан и със създаване на звено за анализи и прогнози към дирекция "Туристическа политика", е да имаме ясна статистика за нуждите на туризма, за да можем ясно да планираме развитието в тази сфера", отчете министър Ангелкова, като добави, че проектът ще е съвместен с Гюргево.

Започва и съвместна инициатива с Румъния за промотиране на региона в по-далечни пазари - Индия, Япония, Китай и др., каза още тя, като разясни и основните идеи на концепцията за туристическото райониране на България.

"Целта е да се постави фокус върху регионалния брандинг и да се идентифицират общите продукти, които могат да бъдат промотирани. В район Дунав, чиито център е Русе, това са круизният и културно-историческият туризъм", каза още министър Ангелкова, като уточни, че до месец в града ще бъде открит и регионално представителство на туристическия район Дунав в Русе.

Общо около 1 млрд. евро са средствата по всички програми на ЕС, които са на разположение за инвестиции в развитие на туризма, изчисли още Николина Ангелкова, призовавайки за общи активни усилия на местните администрации и неправителствените организации и туристически сдружения в тази посока.

Тя не пропусна да отбележи, че именно по една от програмите - оперативната за регионално развитие Русе разполага с впечатляващ екомузей с аквариум. Обектът ще бъде включен в пътуващата конференция по Дунава (Danube floating conference), която ще стартира от Русе и ще представи всички забележителности от държавите по Дунавската стратегия. Друга забележителност от региона - Средновековната крепост Червен пък е включена в проекта за насърчаване на вътрешния туризъм с 50-те по-малко познати обекти.

Министър Ангелкова бе гост на официалната премиера на най-новия имиджов видеоклип за Русе. Той е с дължина малко над 3 минути и включва кадри от въздух и земя, представяйки най-доброто от града и региона. Това е само началото на новата нестандартна, атрактивна и агресивна политика, която стартираме в областта на туризма, увери русенският кмет Пламен Стоилов, като не пропусна да добави, че в тази връзка през март се очаква откриването на обновения музей на Баба Тонка, работи се по подобряването и на инфраструктурата и преди края на годината трябва да приклкючи облагородяването на "Александровска" и площад "Батенберг", разширяването на бул. "Тутракан", решаването на проблема с "тапата" на изхода за Силистра до Дунав мост, както и проектирането на естакада там. Работният дебют на видеоклипа ще бъде на Международното туристическо изложение ITB в Берлин.

В тази връзка министър Ангелкова спомена, че България планира активна рекламна кампания с излъчването на специални клипове по Eurosport, Euronews, Discovery Channel и National Geographic. Стойността на този проект е около 6 млн. лв., както финансирането е по ОП "Регионално развитие 2007 - 2013".

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари