Преизбраха Соня Момчилова за председател на СЕМ

0
След четири гласувания Соня Момчилова беше избрана за председател на медийния регулатор
След четири гласувания Соня Момчилова беше избрана за председател на медийния регулатор Снимка: БГНЕС / Архив

След четири гласувания Соня Момчилова беше избрана за председател на медийния регулатор

С мандат за още една година Съветът за електронни медии(СЕМ) избра Соня Момчилова за председател на медийния регулатор. Това стана на четвъртото гласуване. Заседанието на СЕМ по традиция е открито и може да се наблюдава с приложението ZOOM.

„Ще продължа да работя така, че СЕМ да продължава да бъде гарант за независимостта на българските национални медии. Смятам, че това е най-важното за нашата работа“, каза веднага след избора Соня Момчиловяа, която благодари на колегите си както за подкрепата, така и за отправените критични препоръки.

"Аз съм си обещала, че няма да отклоня покана за нито едно участие. Моето присъствие в какъвто и да е било медиен формат не се отразява на репутацията на СЕМ, тъкмо обратното. Ако имате забележки какви послания съм отправила, може да ги споделите, но според мен трябва да бъде уважена всяка една медия, независимо какъв рейтинг има и колко е популярна", коментира Момчилова, отговаряйки на нападките на Симона Велева и Пролет Велкова.

Преди това на три поредни гласувания на СЕМ кандидатурата на Момчилова не събра нужното по Закона за радио и телевизия(ЗРТ) квалифицирано мнозинство от 4 гласа. На четвъртото гласуване кандидатът се избира с три гласа и това бяха гласовете на самата Момчилова, на Галина Георгиева от квотата на ГЕРБ и на Габриела Наплатанова от квотата на президента Румен Радев, която беше и вносител на предложението Соня Момчилова да бъде избрана за председател на СЕМ за следващата една година.

"Против" гласува Пролет Велкова от квотата на парламента -“Демократична България“, а Симона Велева от квотата на парламента „Продължаваме промяната“ гласува с „Въздържал се“.

Симона Велева каза, че няма да подкрепи Момчилова, защото нанасяла комуникационни, репутационни и административни щети на регулатора. Това стана по време на първото заседание на СЕМ, когато Велева се мотивира защо не подкрепя Соня Момчилова отново да бъде шеф на регулатора.

В отговора си Соня Момчилова мотивирано отрече отправените критики и подчерта, че няма да ухажва никого за подкрепа. Така след три паузи от по десет минути и четири гласувания Соня Момчилова запази поста си на председател на СЕМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари