Предстои ремонт на подлеза при Централна ЖП гара Русе

0
Подлезите в града не застрашавали сигурността на преминаващите, но са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт
Подлезите в града не застрашавали сигурността на преминаващите, но са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт

Ремонт на един от най-често използваните от русенци подлези – този при Централна ЖП гара, планира общинското ръководство при затопляне на времето, съобщиха от пресцентъра на общината.

Дейностите ще се изпълняват от фирмата за ремонти и ще включват възстановяване и боядисване на тавана, както и подмяна на осветлението.

Подлезът пред Централна ЖП гара в Русе плаче за ремонт

По-рано специализирана комисия от общински служители провери състоянието на всички 23 подлеза в Русе, един от които е собственост на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Установено е, че подлезите не застрашават сигурността на преминаващите, но са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт. Много от съоръженията не се използват по предназначение и това е довело до прекомерното им замърсяване. Най-честите повреди по тях са течове, липса на осветление и на отводнителни решетки.

Проблем при повечето подлези се оказва нарушаването на хидроизолацията“, коментира зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева.

Желанието на Община Русе е при наличие на достатъчно финансови средства да се извършат и още ремонти на местата, където е най-наложително и хората преминават най-често. За целта екип от Русенския университет „Ангел Кънчев“ направи изследване на пътникопотока на подлезите по бул. „България“ и предложи някои от тях да бъдат затворени поради липса на пешеходци.

Предстои Общинската комисия по организация и безопасност на движението към Община Русе да вземе решение по този въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Пепо
    Направете го цивилизовано. Измислете прилични наеми, съобразени с реалната икономическа обстановка. Дори пуснете търговци да развиват дейност срещу заплащане на сметките и някаква минимална такса. Кафене, фризьорски салон имаше преди време, някой офис да има. Каквото и да е, 20 човека да имат икономическа активност там, хората ще се грижат за мястото, няма да е обществена тоалетна. Ще си наемат четирима пенсионери, в една кабина с телевизорче, поне нощем да има някаква охрана. Не е трудно.
  • 6
    1
    Подуене
    Кво му е на подлеза бе?Досущ като в пещера.Дори там някакъв си е наел помещения и отглежда гъби в естествени условия.Тоя "ремонт" как ще го правим?Отгоре тече, ние отдолу усвояваме парите, пардон, санираме и сменяме осветление.До следващия "ремонт".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари