Представят проект за ранно детско развитие в община Русе

1
Отпуснатите финансови средства по проекта са над 100 000 лева
Отпуснатите финансови средства по проекта са над 100 000 лева Снимка: Dunavmost

Отпуснатите финансови средства по проекта са над 100 000 лева

Община Русе ще проведе откриваща пресконференция по проект „Равен старт за щастливо бъдеще, чрез услуги за ранно детско развитие в община Русе”, която ще се проведе на 24 януари /сряда/ от 10:00 ч. в сградата на Детска градина „Червената шапчица“ /филиал „Светилник“/ на ул. „Тодор Икономов“ 1.

Проектът стартира на 1 ноември 2023 г. и е с период на изпълнение 7 месеца. Основната му цел е повишаване на детското благосъстояние, чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални образователни услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа с цел превенция на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, както и подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето.

Отпуснатите финансови средства по проекта са 111 344.85 лв., от които 85% са европейски средства и 15% - национално финансиране, съобщиха от Община Русе.

По време на пресконференцията ще бъдат представени възможностите, които семействата ще имат за отглеждането на деца в ранна детска възраст, чрез повишаване на здравната култура и превенция на болестите при децата, семейно консултиране и планиране и допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата, формиране на родителски умения, подкрепа, ранна интервенция за деца с увреждания и затруднения в развитието. На срещата са поканени представители на медиите, организации, бъдещи и настоящи родители на деца до 7-годишна възраст, както и всички заинтересовани лица.

Проект „Равен старт за щастливо бъдеще, чрез услуги за ранно детско развитие в община Русе” се изпълнява съгласно сключен договор №BG05SFPR002-2.003-0035-С01 между Министерството на труда и социалната политика и Община Русе, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.003 „Бъдеще за децата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    За децата ама друг път
    Детето ми беше в тази сграда . Прекрасна материална база , най-добрата в града ,но за съжаление втората година решиха групата да се увеличи на 31-32 деца (закриха друг филиал). Всичко това гласувано в ОБЩИНАТА . Никой не помисли за учителките и за децата . Един помощник възпитател на 2 групи едновременно и една учителка с над 30 деца като поне две деца са със специални нужди . Поредното усвояване на средства без да се мисли за деца и учители .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари