Представят наградата на херцога на Единбург в Русе

0
До днес повече от 8 000 000 младежи - на възраст между 14 и 24 години, от 144 страни са участвали в нея
До днес повече от 8 000 000 младежи - на възраст между 14 и 24 години, от 144 страни са участвали в нея

Международната награда на херцога на Единбург ще бъде представена официално утре в "Канев център" на Русенския университет.

Това съобщиха от общинската управа в Русе

На срещата са поканени представители на всички училища и академичната общност в града. Събитието се организира от фондацията "Русе - град на свободния дух" и фондацията "Международната награда на херцога на Единбург - България".

На срещата ще бъде представена наградата като международна програма за личностно развитие, достъпна вече и в България, както и възможностите, които има всяко училище да стане част от семейството й. Всяко учебно заведение, което би искало да се включи в инициативата, би могло да направи това, като получи лиценз за Независим оператор на наградата.

От общинската фондация обясняват, че наградата, основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет II, вече е глобална инициатива. До днес повече от 8 000 000 младежи - на възраст между 14 и 24 години, от 144 страни са участвали в нея. Тя е водещата международна младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари