Представителят на СЗО за България: Има светлина в края на тунела

0
Д-р Скендер Сила заяви, че има светлина в края на тунела, заради ваксините
Д-р Скендер Сила заяви, че има светлина в края на тунела, заради ваксините

Надеждата е през следващите месеци да се ускори производството на ваксини

Трябва да сме реалисти - COVID още е настояще. Но има светлина в края на тунела заради наличието на ваксина. За съжаление тунелът е дълъг”. Това заяви за NOVA доктор Скендер Сила – представител на СЗО за България.

„Независимо от ваксините, трябва да продължим с другите мерки, докато изградим имунитет на глобално ниво”, смята още д-р Сила.

Той коментира и фактът, че все още няма достатъчно ваксини, които да бъдат доставени на глобално ниво.

Но производството беше ускорено и се надяваме през следващите месеци да се повиши. За да могат всички страни по света да имат достъп до сигурни, ефективни и качествени ваксини”, коментира д-р Сила.

От началото на пандемията СЗО акцентира върху солидарността. Глобалната солидарност. И национално обединение. Затова се зароди и идеята да създадем така наречения КОВАКС инструмент, за да снабдим света с ваксини на оптимална цена. Но богатите нации първи си осигуриха достъп до ваксина. Затова се надяваме КОВАКС да помогне страните с ниски и средни доходи също да получат достъп до ваксините, защото това е единствения начин да преборим пандемията. Никой не е защитен, докато всеки не е защитен”, коментира д-р Сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари