Предоставяме над 16,5 милиона евро помощ на Украйна

1
"За" гласуваха 114 народни представители, "против" бяха 50, а седем се въздържаха
"За" гласуваха 114 народни представители, "против" бяха 50, а седем се въздържаха Снимка: БТА

"За" гласуваха 114 народни представители, "против" бяха 50, а седем се въздържаха

Парламентът ратифицира Гаранционното споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета. "За" гласуваха 114 народни представители, "против" бяха 50, а седем се въздържаха, предаде БТА.

През месец юли със свое решение правителството одобри и предложи на Народното събрание да ратифицира със закон гаранционно споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета за предоставяне на извънредна макрофинансова помощ за Украйна. То беше подписано за Република България на 28 март 2023 г., а за Европейската комисия - на 17 май 2023 година.

Общият размер на заемите по тази извънредна макрофинансова помощ за Украйна е на стойност до 6 милиарда евро. Заемът се гарантира с провизии в рамките на многогодишната финансова рамка на ЕС, както и от гаранции, предоставени от държавите членки. Размерът на гаранциите, които Република България трябва да осигури, е 16 654 646 евро, предвидени в лимита за държавни гаранции в Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    тоди
    Абе, вие нормални ли сте бе?!!!
  • -1
    9
    бесарабска гладна проститутка
    Дано пуснат тока за два дни от тези 16 мил. да се подмия поне два пъти с топла водичка, че стегнах кора на задника си и гъбички във вагината си. Никакви пари не мога да изкарам такава умирисана. Ще си срежа вените и да се приключва.
  • 3
    8
    гледам
    тука все „герои“ се пъчат! Много ми е интересно каква песен ще запеят ако не дай боже се наложи с действия да си показват „героизма“! Ще има газ с 200 през девет страни в десета! И няма нужда да ми отговаряте, народът го е казал точно за такива като вас : „куче дето лае не хапе“!
  • 9
    7
    До 6
    Тагаренко, ти кога смяташ да спреш да сереш под всяка статия? Защо още не си на фронта да подкрепиш украинските си братя? Клавиатурен боец като теб предполагам, че даже не знае в коя посока се намират братятя му , но трябва да се изтропа под всяка статия без значение за какво е тя. Защото за нас българите са братя. Не украинци, руснаци, китайци или монголци. За теб явно са укрите. Имай предвид, че вече и щатите спират финансирането, защото виждат накъде отиват нещата.
  • -5
    6
    До 5
    Ами като "българските пенсионери" си гласуват за рушлямски партийки като БКП=вгъZZраждани=ИТН ще ядат на Путлерчо стафидката! България подкрепя братска Украйна срещу гнусния окупатор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари