Предложиха Цвятко Миланов за почетен гражданин на Русе

0
Цвятко Миланов почина на 11 ноември 2016 г.
Цвятко Миланов почина на 11 ноември 2016 г.

Група общински съветници от всички политически групи са внесли в местния парламент предложение за удостояване посмъртно със званието "почетен гражданин на град Русе" на видният русенски нотариус Цвятко Миланов. Предложението е подкрепено от Нотариалната камара на Република България, Съюза на юристите в България, Русенската адвокатска колегия, Колегията на нотариусите към Апелативен съд - Велико Търново.

Припомняме, че той почина на 11 ноември 2016 г., като до последно упражняваше професията. 

"Г-н Миланов беше една от забележителните фигури в нашия град. Освен безспорния професионализъм, който демонстрираше в дейността си в полза на гражданите, той е едно от най-значимите имена в българския нотариат. Многократно награждаван за заслуги към развитието на правото в България, и в частност към Нотариата", пишат вносителите. 

Цвятко Стоянов Миланов е роден на 4 април 1926 г. в с. Ловско, област Разград. През 1945 г. завършва Разградската гимназия, след което е приет като студент - редовно обучение в Юридическия факултет на Софийския университет, специалност "Право". След завършване на висшето си образование, отбива редовна военна служба като граничар. През 1954 г. започва работа като юрисконсулт по разпределение в община Тутракан. През 1958 г. започва работа като нотариус в Районен съд - Русе. До 15 септември 1998 г. работи като държавен нотариус, като след създаването на Нотариалната камара на Република България започва работа като частен нотариус, и работи като такъв до последния си ден. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари