Предлагат всяко домакинство да купува ток от свободния пазар от 2026 година

0
Всички домакинства след две години ще бъдат принудени да излязат на свободния пазар на електроенергия
Всички домакинства след две години ще бъдат принудени да излязат на свободния пазар на електроенергия Видео: bTV

От енергийното министерство обещават енергийно бедните да бъдат защитени

Държавата да спре да регулира цените на тока за бита от 2026 г. Това предвижда проект на промени в Закона за енергетиката. Така всички домакинства след две години ще бъдат принудени да излязат на свободния пазар на електроенергия, информира bTV.

Домакинствата в Западна Европа купуват ток на свободния пазар – всеки сам избира доставчик и при какви условия да купи енергията.

Сметката на 4-членно семейство в Испания е 65 евро, казва Цветанка Петрова, която от 20 години живее край Сарагоса със семейството си.

Очаква се и у нас битовите клиенти да имат договори с доставчици на ток, като всеки сам ще избира с кой да сключи договор и при какви условия.

От енергийното министерство обещават енергийно бедните да бъдат защитени.

Ведомството ще стимулира жилищните сгради да правят сдружения и да инсталират соларни панели с батерии. Така хем ще могат да продават ток, хем в пиковите часове, когато е най-скъпо, да ползват ток собствено производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Да
    Това е много лошо Кирчо може да е доволен след това България ще обезлюдее още по бързо. Човек се опитва да остане в България иска тук да си отгледа децата но те не ни дават шанс да живеем що годе нормално а ни заробват повече. Така че явно наистина на България и е изпята песента.
  • 2
    3
    енергетика
    Ами в момента имаме цена: Ц'БНЕБ + Н 0.01890 лв./кВтч без ДДС . Свободен пазар.
  • 2
    2
    Енергото
    Избирам Енерго-про.
  • 7
    1
    Борсов измамник
    Поредната измама, чрез която ще бъде ограбено и напълно поробено тъповатото, оглупяло, заспало и почти умряло население... Първо, в булгаристан свободен пазар няма - има пародия на борса, на която цените се манипулират от шепа едри измамници и спекуланти. Второ - на стадото наречено население няма да му позволят само да участва на борсата и самО да си купува тока, а ще го задължат да си купува ток от прекупвачите на силно завишени цени - вероятно от порядъка на 50-60 евро-цента за киловат... Тоест лятото, без да пускате климатик ще имате сметка от 150-200 евро на месец, а зимата от порядъка на 500-600 евра на месец за ток.... Това е поредната измамна схема, чрез която населението ще бъде доограбено, заробено и доунищожено... Моят съвет към всички завършващи абитуренти и зрелостници е да колкото се може по-скоро да се ориентирате за евакуация извън бългахария... защото в булгаристан нещата вървят към подобие на затворнически робски конц-лагер...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари