Предлагат прекратяване на извънредната епидемична обстановка

4
С готвените промени в Закона за здравето не се премахва карантината за болните лица и за техните контактни такива
С готвените промени в Закона за здравето не се премахва карантината за болните лица и за техните контактни такива

Управляващите предложиха прекратяване на извънредната епидемична обстановка

С готвените промени в Закона за здравето не се премахва карантината за болните лица и за техните контактни такива, предаде bTV

Остават и възнагражденията на медицинските работници, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Ще се въвеждат и регионални мерки при повишаване на заболеваемостта. Остават и компенсациите за затворените бизнеси.

„Внесеният от нас проект, който е подкрепен от коалиционното управление, дава възможност да не бъдем в извънредна епидемична обстановка, но създава инструментариум за бърза реакция, ако такава е необходима. Ако имаме отново неблагоприятна промяна в бройката на новите случаи, като този законопроект дава възможност да не се въвежда отново извънредна епидемична обстановка, защото ставаме все по-опитни в контрола на тази пандемична болест“, заяви  Антон Тонев председател на здравната комисия.

От парламентарната трибуна по-рано днес ГЕРБ поискаха оставката на правителството заради несправянето с редицата кризи в страната и заради ареста на бившия премиер Бойко Борисов. От ДПС поискаха правителството да изработи план за справянето с редицата кризи в страната. От „Продължаваме промяната“ пък отговориха, че се справят със ситуацията в страната.

От ГЕРБ дават на прокуратурата и КПКОНПИ бившият здравен министър Стойчо Кацаров, защото, докато е бил начело на министерството е ръководел Национален център за защита на правата в здравеопазването, като държавни болници са плащали за услугите на центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    TakaLi?
    Този Кацаров наистина голяма издънка излезе, тотално се дискредитира, лаеше, че вируса бил измислен, а после се напасал яко от тестовете за децата, зелените сертификати и някакъв си Център, за който всички да му плащат, докато е министър ! В зандана (не съм от/за ГЕРБ) !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари