Предлагат отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби

0
Това ще сложи край на опашките в КАТ, тъй като ще отпадне необходимостта гражданите лично да получат и платят фиша си на място, коментира министър Божидар Божанов
Това ще сложи край на опашките в КАТ, тъй като ще отпадне необходимостта гражданите лично да получат и платят фиша си на място, коментира министър Божидар Божанов Снимка: БГНЕС

Министърът на електронното управление Божидар Божанов предложи отпадане на синия талон на шофьорите и облекчено плащане на глоби

Това съобщиха от пресцентъра на „Демократична България“.

Електронно връчване и плащане на фишове е предвидено в измененията, които Министерството на електронното управление (МЕУ) и МВР са заложили в Закона за движение по пътищата. Това ще сложи край на опашките в КАТ, тъй като ще отпадне необходимостта гражданите лично да получат и платят фиша си на място.

Вече ще бъде възможно електронно връчване на фишовете през Системата за сигурно електронно връчване на МЕУ. Фишовете ще се смятат за връчени, ако бъдат платени онлайн или с карта.

Измененията предвиждат още отпадане на синия талон и стикера за застраховка “Гражданска отговорност”, които също следва да бъдат дигитализирани.

Законопроектът е качен за 30-дневно обществено обсъждане - до 13 май, след което ще бъде внесен в Народното събрание.

"Министерството на електронното управление продължава активната си работа по поетите ангажименти, съвместно с всички институции, за по-бързата им реализация и удобство на гражданите", коментира министър Божидар Божанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    русенец
    Какво пак сте се хванали за глобите, толкова ли е закъсала държавата за пари? По-добре се хванете с ченгетата, че нито правилника знаят, нито го прилагат. Вчера по Липник ме размина кола на кат, караше минимум с 80. Естествено беше без включени звукова и светлинна сигнализация. Та, научете ченгетата да работят, не да служат! Те не могат да обезопасят едно произшествие, не са в състояние да регулират кръстовище!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари