Предлагат орден "Стара планина" за проф. Тодор Кантарджиев

1
Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. Тодор Кaнтарджиев с орден „Стара планина“
Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. Тодор Кaнтарджиев с орден „Стара планина“ Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. Тодор Кaнтарджиев с орден „Стара планина“

Това съобщиха от БЛС. Предложението е мотивирано, заради приноса му в борбата с пандемията от коронавирус и за "изключителни постижения и безценен принос в областта на науката и медицината". Ето какво пишат БЛС в писмо до президента Румен Радев:

ДО

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ,

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Относно: Предложение за награждаване на Професор Д-р Тодор Кaнтарджиев с орден „Стара планина“

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ,

Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. д-р Тодор Кaнтарджиев, д.м.н, м.з.м. с орден „Стара планина“, за изключителни постижения и безценен принос в областта на науката и медицината.

Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия. Той и екипът му откриха британския вариант на коронавируса на наша територия.

На последните престижни награди на Български лекарски съюз, медицинската гилдия, отличи проф. д-р Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията - Ковид 19".

Професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев д.м.н., м.з.м., завършва Медицинска Академия София през 1981 г., като лекар.

От 1981 до 1982 г. работи в гр. Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. - Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. - Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести.

Проф. д-р Кантарджиев е доктор по медицина е от 1991г., а доктор на медицинските науки е от 2008 г. Доцент е от 1995 г., професор от 2009 г. През 2004 г. придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в МУ София. Специализира в Германия и Великобритания.

Членство в професионални организации: Председател на Българската Асоциация на Микробиолозите, Зам. - председател на Научно Дружество по Микробиология, Член на Управителния съвет на Европейската Конфедерация по Медицинска Микология, Член на Управителния съвет на Балканското дружество по Микробиология, Член на Микологичните Дружества на Франция, Германия, Швейцария и Люксембург, Член на Американското Дружество по Микробиология, Член на Европейското Дружество по Клинична микробиология и Заразни болести.

С уважение,

Д-р Иван Маджаров

Председател на УС на БЛС

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук