Преди 3 години ГЕРБ обеща Перник да има вода без ограничения

2
Лиляна Павлова тържествено даде начало на проекта за рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв
Лиляна Павлова тържествено даде начало на проекта за рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв

Преди три години регионалният министър Лиляна Павлова тържествено даде начало на проекта за рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв.

По време на церемонията тя обяви, че "ремонтът ще се извършва без източване на язовира, без спиране на водоподаването, с екипи водолази, които ще правят по един специален, иновативен начин всички необходими полагания на мембрани, подводно заваряване“.

По-важното обаче е гаранцията ѝ, че Перник няма да страда от липса на вода.

"Много важно нещо, с което искам да се обърна към всички, е, че така сме подредили проекта - той затова е толкова важен, толкова различен и сложен, че по никакъв начин водоснабдяването на перничани няма да бъде ограничавано. И затова проектът се прави по нов начин, нова технология, много специално избрана, която за първи път ще се прави в България“, декларира тогава министър Палова, която сега е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

Думите ѝ са излъчени в предаването “Без монтаж“ на Канал 3. Те бяха припомнени във Фейсбук профила на “Денят с Веселин Дремджиев“.

 

По време на церемонията министър Павлова припомня още, че язовир Студена е строен преди 60 години, никога досега не е бил ремонтиран и рехабилитиран. Тя специално уверява перничани, че тяхната “безопасност е гарантирана“. Сега градът е в бедствено положение заради безводието, а язовирът е близо до мъртвата си точка.

“Правителството инвестира за първи път от много години насам и в строителството на нови язовири за питейни води, отново със средства от държавния бюджет, с подкрепата на Световна банка - това е инвестиция от 150 млн. лв., от бюджета, от министерството. Средства, които бяха почти загубени, блокирани. Размразихме тези проекти и започнахме язовир "Пловдивци" в Рудозем - 50 млн. лв. инвестиция; язовира в Панагюрище - "Луда Яна", също чисто нов язовир за питейни води; и този важен проект ("Студена"), защото осъзнаваме важността и значимостта му“, казва Павлова.

Тогавашният кмет Вяра Церовска (ГЕРБ) допълва, че “това е начало на една програма за Перник“.

“Защото следва ремонт на пречиствателната станция, работи се по проект за водния цикъл на Перник, като израз на една голяма грижа и внимание за този регион", казва Церовска. Три години по-късно “голямата грижа“ на ГЕРБ за региона стана повече от очевидна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари