Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Предадената синя идея

2
Категорично не съм съгласен с натрапването на измислени "национални лидери" в родния ми град!
Категорично не съм съгласен с натрапването на измислени "национални лидери" в родния ми град!

От години насам хората с истински десни убеждения (непризнаващи ГЕРБ за дясна партия) бяхме принудени да гласуваме за натрапени от партийните централи водачи на листи, които нямат нищо общо с русенска област. Кратка ретроспекция показва следното:

През 2017 г. водач на листата на Реформаторския блок беше живеещия от дълги години в София лидер на СДС Румен Христов, който иначе е родом от Борово.

През 2014 г. отново Христов водеше листата на Реформаторския блок в 19 МИР Русе.

През 2013 г. от Русе се беше кандидатирал бившия здравен министър д-р Петър Москов. Близо четири години по-рано водач на листата на Синята коалиция беше никому известния тогава д-р Михаил Михайлов - бивш областен управител на област Хасково. Едва ли русенци помнят с нещо близо четиригодишния му престой в парламента освен с безрезервната подкрепа за първия кабинет на Бойко Борисов. Връщаме се чак в далечната 2005 г., когато Елеонора Николова водеше листата на ОДС, а д-р Теодора Константинова тази на ДСБ.

Тъкмо дясномислещите русенци се бяха примирили, че е невъзможно да имат успешен водач на листата - русенец и чудото стана в изборите за 45-то Народно събрание.

Листата на Демократична България за Русе беше оглавена от уважавания русенец и шампион по преференции в местните избори през 2019 г, г-н Митко Кунчев - бивш директор на най-елитното учебно заведение в Русе - МГ "Баба Тонка". Успешен мениджър, безспорен авторитет, човек на честта. Това са част от суперлативите, които Митко Кунчев получаваше по време на предизборната кампания. Резултатите не закъсняха - рекордни 2636 лични преференции за Митко Кунчев и депутатски мандат от Русе. С умиление русенци решиха да се простят с един от добре работещите общински съветници и да го изпратят в националната политика.

Краткото съществуване на 45-тото Народно събрание беше предизвестено, но десните избиратели очакваха отново Митко Кунчев да оглави листата за 46-то Народно събрание и да събере още по-силен отбор зад себе си. Г-н Кунчев беше възприеман еднакво добре от всички симпатизанти на партиите от коалицията. Вместо това обаче получихме никому известния в Русе Стефан Тафров.

Тук всеки нормален човек си задава въпроса - защо Митко Кунчев беше сменен като водач на листата само два месеца по-късно, когато вече не може да се върне дори като общински съветник?

Предположенията могат да бъдат много - от това, че като честен и почтен човек е неудобен за софийските лидери, до това, че Стефан Тафров си е платил водаческото място. Реакцията на актива на париите не закъснява - една голяма част от кандидатите от предходните избори отказаха да участват и да работят в кампанията. След силното представяне на изборите за 45-то Народно събрание в Русе, сега Демократична България има реалния шанс да остане без мандат в дунавския град. Като един от създателите на СДС, които е верен на демократичните идеали категорично не съм съгласен с натрапването на измислени "национални лидери" в родния ми град!

Автор: Любомир Симеонов
(Автор: Любомир Симеонов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари