Празникът на квартал "Здравец" обещава много игри и веселие тази събота

3
Финалното събитие от инициативата ще се състои от 16:00 часа до Mall Rousse
Финалното събитие от инициативата ще се състои от 16:00 часа до Mall Rousse

Финалното събитие от инициативата ще се състои от 16:00 часа до Mall Rousse

На 14 октомври /събота/ от 16:00 ч. на източния паркинг на Mall Rousse ще се състои кулминацията на инициативата „Празник на квартала - Заедно в Здравец“. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и с финансовата подкрепа на „Оргахим“ АД, „Холеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД.

Празникът тази събота ще предложи на хората многообразие от възможности да се забавляват и да спечелят атрактивни награди. В програмата са предвидени занимания за всички възрасти. От парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детската анимация и семейните игри с награди, рисунките по лицата на най-малките и снимките с любими приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна туршия. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Деница Филева ще увлече най-малките в своята здравословна работилничка за бонбони „Вкусно и полезно“, а след това ще проведе кратък урок по зумба. За забавлението на празника ще допринесат и детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“, Богдан Донев ще изнесе открит урок по народни танци, а неговите танцьори от „Играорци“ ще поканят съкварталците да потанцуват в ритъма на народната музика. В програмата ще се изявят и талантливите деца от ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ "Зора", ДГ "Пролет", НЧ „Захари Стоянов 1937“ с музикалната школа "Мелани Коста" и школата по балет "Инфанти" и др. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще представи пред публиката свои песни.

Веселбата в квартал „Здравец“ ще завърши с концерт на русенската банда „ПоПоКАТЕ5л“, която ще зарадва всички с изпълнения на обичани евъргрийни. Забавленията за малки и големи, които ще се състоят в събота, бяха предшествани от акции по почистване, боядисване и облагородяване на няколко детски площадки в квартала, които се състояха на 30 септември и на 7 октомври.

Входът за празника на квартал „Здравец“ е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари