Празни бебешки колички в центъра на Лвов, по една за всяко загинало дете

0
Най-малко 109 деца са загубили живота си от началото на войната в Украйна
Най-малко 109 деца са загубили живота си от началото на войната в Украйна

Празни бебешки колички бяха наредени в центъра на украинския град Лвов. Всяка една от тях символизира загинало дете във войната в страната

По данни на украинските власти от началото на инвазията най-малко 109 деца са загубили живота си.

Според украинския главен прокурор досега във войната в Украйна са загинали 112 деца, а 140 са били ранени, предаде БНТ.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи на Украйна каза, че ще бъдат необходими много години, за да бъдат обезвредени невзривените боеприпаси и че страната ще се нуждае от западна помощ, след като войната приключи.

През деня от руското правителство признаха, че във военните действия е използвана ракета "Кинжал", като тя е поразила и унищожила подземен склад за боеприпаси в Делятин в Югозападна Украйна вчера.

Късно в петък вечерта украинското министерство на отбраната съобщи, че въоръжените сили на страната "временно" са загубили достъп до Азовско море. Не беше уточнено дали украинските сили са си възвърнали достъпа до морето.

През нощта руската авиация е поразила 69 военни обекта в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Bъзмутен
    Тези колички подхождат да бъдат на Червения площад. Всички да видят. А джуджето до тях
  • -1
    1
    Децата и войната ...
    В такива случаи военните казват: това са косвени жертви. Обаче никой военен не си признава, че е убивал деца. Заучените фрази на военния убиец са: че е поразявал цели по заповед на някой началник. А въпросния военен началник е също толкова гаден, оправдавайки се с войната и военното положение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари