Правят офиси на село

0
Търсенето на офиси в българските села се повишава изключително много
Търсенето на офиси в българските села се повишава изключително много

Търсенето в някои населени места е 10 пъти над предлагането

Все повече хора искат да работят в офис в селска къща. Търсенето на офиси в българските села се повишава изключително много, най-вече за изнасяне на дейности в сферата на IТ, различни производства, услуги и менажиране на онлайн магазини, разказаха брокери на имоти. Този феномен е факт основно край Пловдив, Пазарджик, Варна и Бургас, пише Труд

Нараства и търсенето на селски къщи от хора, които искат да имат дом по-близо до природата. В селата около Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч търсенето на къщи надхвърля предлагането повече от 10 пъти, разказаха брокери на имоти. Купувачите търсят предимно готови за нанасяне къщи с двор от поне 1 декар.

Има голям интерес и към къщи около София. Според Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села, България вече има нови най-скъпи села, които са изместили доскорошния №1 - Арбанаси. Те се намират в близост до София, около района на планина Витоша. Причина за високите цени на имотите там е близостта им до столицата. Хората с по-малки финансови възможности се насочват към по-отдалечени от големите градове села. В резултат има много сделки с къщи и в такива населени места.

Има голям интерес и към къщи в нови жилищни комплекси и парцели в регулация, където може да бъде построена нова къща. Много купувачи с големи финансови възможности искат да имат къща на село, която да им осигури определени удобства. За целта те предпочитат да купят терен, на който да бъде построена изцяло нова къща според изискванията им.

Основната причина за всичко това е желанието на много хора да се преместят за постоянно на село или поне да имат втори дом по-близо до природата, където да ходят през уикендите. Само през миналата 2021 г. броят на новорегистрираните жители на село е над 108 хил. души, според данни на Асоциацията на българските села. А прогнозата за 2022 г. е около 90 хил. души да се изместят за постоянно в българските села. Около 70% от хората, които се местят на село, идват от големите градове в страната, а останалите - от чужбина.

Търсенето на къщи за дългосрочен наем в българските села също е много голямо, а такива оферти на пазара почти няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Наебател
    Търся къшта с офис, до къштата на Василениту у Нисково. Можи и до кметската къштъ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари