Правителството подновява преговорите за допълнителни количества азерски газ

0
Правителството търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период
Правителството търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период Снимка: БГНЕС

Правителството търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период

"Правителството подновява преговорите с Азербайджан за увеличение на доставките на газ за страната ни", обяви министърът на енергетиката Росен Христов, съобщи БНР.

"Възнамеряваме да започнем интензивни разговори с Азербайджан за увеличаване на количествата, съответно вече и договорка по цените. Можем да преговаряме с азербайджанската страна за увеличаване на количествата. Имат резерви, въпросът е отново цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започване разговори", каза Росен Христов.

Той уточни, че министерството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период:

"От тук нататък ще насочим усилията си за подписване на средносрочни договори, така че да осигурим системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. В момента количествата не ни притесняват толкова, имаме оферти за доставка на газ, това, което най-много ни притеснява, е цената и тенденцията на пазара за системно повишаване на цените".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    darkaveng
    Що бе, Миме? А защо не преговаряте с "Газпром"? Де гиди българофоби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари