Правителството отпусна 37 милиона лева на ЦИК за проваленото машинно гласуване

0
Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените в централния бюджет за 2023 г.
Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените в централния бюджет за 2023 г. Снимка: БГНЕС

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените в централния бюджет за 2023 г.

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 37 млн. лв. по бюджета на Централната избирателна комисия за 2023 г. Средствата са за финансово обезпечаване на извършени дейности, свързани с протичането на изборния процес на произведените избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

Финансовият ресурс е за сключени договори от ЦИК, свързани с осигуряването на машинното гласуване, изработка и доставка на специализирана хартия за бюлетини от машинното гласуване, на хартиени бюлетини за гласуване, за компютърна обработка на данните от гласуването и за издаването на Бюлетин за резултатите от изборите за общински съветници и за кметове през 2023 г.

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените в централния бюджет за 2023 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс, както и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2023 г., предаде NOVA.

Припомняме, че кабинетът отпусна 151 млн. лв. за вота на 29 октомври. В тази план сметка не се включваше обновяването на софтуера за машините, тъй като тези устройства не бяха използвани за местни избори. За сравнение изборите през 2019 струваха 71,9 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари