Правителството отпусна 2,4 милиона лева за ремонт на пътищата до два манастира

0
Премиерът в оставка Бойко Борисов отбелязал, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус намаляват и храмовете у нас са останали отворени
Премиерът в оставка Бойко Борисов отбелязал, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус намаляват и храмовете у нас са останали отворени Снимка: Министерски съвет

2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес правителството на своето редовно заседание

 Средствата са предназначени за основен и текущ ремонт на две пътни отсечки, водещи до два от най-големите и красиви манастира около София. От тази сума 1,8 млн. лева се отпускат за пътя до Клисурски манастир "Света Петка", а 600 000 лева са за пътя до Дивотинския манастир "Света Троица", съобщи пресцентърът на кабинета.

Премиерът в оставка Бойко Борисов отбелязал по време на заседанието, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус у нас намаляват и храмовете у нас са останали отворени. "Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Бог ни помага. Без Господ нищо не може да се направи", заявил премиерът Борисов.

Игуменът на Дивотинския манастир "Света Троица" Архимандрит Пахомий благодарил за отпуснатите средства. "В този труден момент за целия свят и за българския народ ние видяхме колко много хора имат нужда от връзка с Бога - да отидат да се помолят и да намерят някакво утешение", заявил той.

Игумения монахиня Филотея от манастира "Св. Петка" в село Клисура отбелязала, че в момента пътят до храма е в лошо състояние и пътуването до него, особено през зимните месеци, е затруднено.

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир "Света Петка" изразил своето задоволство от отпуснатите средства, благодарение на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. "Нашите два манастира са посещавани от християните от цял свят", добавил той, цитиран от МС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари