Правителството даде пари за манастира в Каран Върбовка

1
На заседанието на кабинета присъства и Русенският митрополит Наум, който благодари на премиера Бойко Борисов
На заседанието на кабинета присъства и Русенският митрополит Наум, който благодари на премиера Бойко Борисов Видео: Фейсбук

400 000 лв. за строително-ремонтни дейности на манастира „Св. Марина“ в с. Каран Върбовка отпусна правителството на днешното си заседание

Светата обител е един от най-старите български манастири, възникнала в периода на Второто българско царство, тя е и основен поклонически и туристически обект в района. Отпуснатите средства ще бъдат вложени в окончателното реконструиране на манастира, предава Русе Медиа. 

На заседанието на кабинета присъства и Русенският митрополит Наум, който благодари на премиера Бойко Борисов за отношението. „Нашите деди и прадеди са построили прекрасни църкви и манастири, а нашата основна задача и цел е да направим необходимото за тяхното опазване като културно-историческа ценност, като храмове Божии, в които да бъдат възнасяни молитвите към Всевишния. Благодарим и за средствата, отпуснати за двете духовни училища на Българската православна църква – Софийската и Пловдивската духовни семинарии“, заяви митрополит Наум.

"Етническата толерантност е нещо, което винаги ни е водило, а хора, които обичат своя Господ и своята религия, почитат и чуждата. Защото разбират и знаят какво е да си вярващ." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, на което кабинетът отпусна допълнително 3 513 552 лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири и 140 088 лв. за аварийни ремонтни дейности по джамията „Фатих Мехмед“ в Кюстендил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук