Пращат на съд турски тираджия, убил на пътя шофьор на снегорин

0
Катастрофата е станала между Монтана и Видин миналата година
Катастрофата е станала между Монтана и Видин миналата година

Катастрофата е станала между Монтана и Видин миналата година

Окръжна прокуратура - Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Я.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от нето престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Я.Г. е гражданин на Турция, работи като шофьор. През зимата на 2023 година мъжът пътувал от Германия към Турция, като минавал през България. Управлявал товарен автомобил с прикачено ремарке, с който превозвал авточасти. През нощта на 05.02.2023 година мъжът преминал през Дунав мост. Валял обилен сняг, придружен със силен вятър. Видимостта била значително ограничена. По същото време в посока от град Монтана към град Видин се движел товарен автомобил с монтирана снегоринна дъска, управляван от Н.К. Предвид метеорологичните условия водачът извършвал снегопочистване.

В участък от международен път Е-79 Я.Г. се движел със скорост 77 км/ч, а Н.К. управлявал снегорина с 31 км/ч. При отсечка с наклон надолу обвиняемият загубил контрол над управлението на ремаркето, при което то тръгнало странично и навлязло в насрещната лента, където се движел другия автомобил. Обвиняемият забелязал това МПС, но бил дезориентиран от обстановката. Последвал силен удар между двете превозни средства, в резултат на който водачът на снегорина загинал на място, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е било установено, че в участъка на възникването на пътнотранспортното произшествие е имало поставен пътен знак за разрешена скорост до 60 км/ч.

С действията си обвиняемият Я.Г. нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал с превишена скорост, реализирал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта на Н.К.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари