Прасета „пируват“ в гробище след Задушница

1
Няколко прасета се разхождат и изяждат храната, оставена на гробовете в село Заноге
Няколко прасета се разхождат и изяждат храната, оставена на гробовете в село Заноге Видео: BTV

Няколко прасета се разхождат и изяждат храната, оставена на гробовете в село Заноге

Домашни прасета „пируват“ в гробищен парк след Задушница. За това сигнализира зрител на bTV.

Валентина Савова е изпратила видео чрез приложението „Аз, репортерът“. Тя пише, че „това е гледката“ в гробищния парк в село Заноге, община Своге.

На кадрите се вижда как няколко прасета се разхождат и изяждат храната, оставена на гробовете след Архангелова Задушница, която бе в събота, 5 ноември.

Както на всеки друг помен, близки на починалите посещават техните гробове, почистват ги, прекадяват с тамян, украсяват с цвета и оставят храна в знак на почит към паметта на мъртвите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Който и да е
    Оставянето на храна са чисто суеверни глупости и не трябва да се толерират. Храната се подава на хора, та да може човек да се помоли Бог да прости покойника. Да не очаквате, че ще излезе и ще си хапне любимата гозба? Ако не са прасета, ще са кучета, а в най-добрия случай бедни и гладни хора...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари