Практически занятия по данъчно право в Административен съд - Русе

0

Съдия Ивайло Йосифов коментира пред студенти особеностите на ревизионното производство по ДОПК

Студенти от четвърти курс на специалността „Право“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ гостуваха днес в Административен съд – Русе като част от учебната програма по данъчно право.

Студентите се срещнаха със зам.-председателя на съда Ивайло Йосифов, който коментира пред младите юристи особеностите на ревизионното производство по ДОПК. Основна тема на срещата бяха правомощията на органите по приходите и последователността на извършваните от тях процесуални действия. Коментирани бяха и особености при съдебното обжалване на ревизионните актове. Студентите се запознаха с конкретни административни данъчни дела, разглеждани в съда и получиха практически познания за специфичните актове и документи, които се съставят в хода на производствата.

Упражненията по данъчно право в реална среда са по-интересни и по-ползотворни за студентите, тъй като позволяват на бъдещите юристи да се докоснат до същинското право“, сподели впечатленията си от срещата гл. ас. д-р Ваня Пантелеева – преподавател по данъчно право в катедра „Публичноправни науки“ на РУ „Ангел Кънчев“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Срещата е част от съвместното сътрудничество на съда с РУ „Ангел Кънчев“ при осъществяването на практическата подготовка на студентите от специалността „Право“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари