ППДБ не трябва да мълчат, докато прокуратурата пере Борисов

0
Пропагандата на Борисов работи срещу тях и внушава, че това става с тяхно съгласие
Пропагандата на Борисов работи срещу тях и внушава, че това става с тяхно съгласие Снимка: Facebook

Пропагандата на Борисов работи срещу тях и внушава, че това става с тяхно съгласие

ППДБ не трябва да мълчат, докато прокуратурата пере Борисов, защото пропагандата на Борисов работи срещу тях и внушава, че това става с тяхно съгласие, като умишлено замъглява разликата между контрол върху прокуратурата /привилегия на Борисов и Пеевски/ и министър на правосъдието, който няма абсолютно никакви правомощия по темата. Добре е министър Славов да напомни за разликата и да се разграничи по принцип - не само по конкретното дело.

За това е добре да се повтаря, че ППДБ не одобряват Сарафов, нито действията му, нито начинът по който е избран и упражнява властта си в полза на Борисов и Пеевски, като де факто продължава линията на защита на корупцията и корумпираните. Изобщо темата корупция се използва брутално срещу ППДБ с наратива, че щом си мълчат значи са се договорили, т.е. съучастват.

В момента назначенци на ГЕРБ реализират мащабни корупционни сделки в енергетиката - АЕЦ Козлодуй. Но няма кой да работи срещу корумпираните мениджъри назначени от ГЕРБ, уж с идеята, че ще решат проблема с лицензирането на алтернативно на руското гориво. ДАНС пасува /Радев все още контролира нещата и има изгода да гледат корупцията в некоалицията, а не неговата/, МВР министърът и той балансира и не смее да посегне на назначенци от ГЕРБ, пък и колкото да се напъва, прокуратурата ще блокира всичко. За Сарафовата прокуратура и следствие изобщо да не говорим.

А хората виждат и знаят - няма нито един големец с обвинение и съдебно производство заради корупция. Получава се като през 1997 година - най-голямата грешка на ОДС - че опростиха греховете на БСП. И като пасуваш цялата отговорност се прехвърля, абсолютно незаслужено върху ППДБ, което ерозира базата на подкрепата им. Електоратът на ГЕРБ е свикнал с корупцията им, по-голямата част от тях участват под една или друга форма - на централно и местно равнище. Погледне елитът на ГЕРБ - в ръководството на партията, вероятно с едно изключение, всички са милионери!!? Тоест корупцията храни подкрепата на ГЕРБ от неговите хора.

Докато електоратът на ППДБ се отвращава от корупцията и ще накаже избраниците си - най-вече като не гласува.

ПП допуснаха грешка в предишния кабинет на Петков, като отдадоха министерствата на съответните партийни феодали. В момента тенденцията е ГЕРБ да си получава своето навсякъде.

КТБ също е рубикон - няма никаква логика да не вадят документи по най-големия грабеж на века, с аргумента, че така се пази властта.

Изобщо драги избиратели - без да решим, поне частично, проблемът с корупцията - властта ще корумпира всеки политик /или като реалност или като възприятие от обществото/.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    ЗАКРИВАЙ
    Много жалко. Липсата на политически опит в ПП им изяде главата. Ама неразбираемо за десните избиратели е бездействието на ДБ. Те имат предостатъчно политически опит за да не влизат в гербавите игрички. Жалко е, че употребиха енергията на протестите и недоволството от мутрата и комунягите...за да поднесат още от същото. Сега в дясното политическо пространство играчи няма. ГЕРБ/ДПС/БСП(Възраждане) успешно неутрализираха силната дясна конкуренция и на следващите избори ПП и ДБ ще получат не повече от 10% общо. А в тях беше надеждата, уж те бяха антипода на мафията. Сега всичките копейки и герберасти са доволни. Даже копейките вече не напират за нови избори. Толкова им се нагласиха нещата, че даже идва и ротацията която ще даде пълната власт на ГЕРБ. Няма вече причина да искат нови избори...техния покровител си изигра картите перфектно. Проблема остава единствено за населението. Сега грабежа от последните години не просто ще се възобнови, ами ще бъдем подложени на тотално унищожение от мутри и местни дерибеи. ДПС ще си сече горите, ГЕРБ ще си "строи" магистралите, Възраждане ще си лапа субсидийката, БСП ще го играят опозиция да не загубят електората (нищо че всички изброени са едно цяло).
  • 3
    1
    Аз
    ПП и ДБ директно си го казаха, че в името на власта ще "изперат" Борисов. Какво повече да се коментира?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари