ПП се обидиха заради словесна атака към Даниел Лорер

1
От партията публикуваха декларация по случая
От партията публикуваха декларация по случая Снимка: БГНЕС

От партията публикуваха декларация по случая

Даниел Лорер е бил вербално засегнат от симпатизанти на "Възраждане". Това казаха от "Продължаваме промяната" и публикуваха декларация по случая:

В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ народният представител Даниел Лорер бе заобиколен плътно от група хора, които бяха идентифицирани от медиите като привърженици на ПП „Възраждане“, и нападнат вербално. След като Лорер напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход.

Политическа Партия „Продължаваме Промяната“ се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. За нас, като партия в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.

Продължаваме Промяната“ многократно се е доказала като привърженик на свободата на изразяване, но остава ожесточен противник на речта на омразата.

Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно.

Нападението над народния представител Даниел Лорер е недопустимо и очакваме замесените в тази хулиганска атака да бъдат подведени под отговорност, завършва декларацията на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Русенец
    Това ли е причината този да го навират навсякъде?
  • 7
    2
    Judas Priest
    Самолет излетял от летището в Лос Анджелис под контрола на еврейски пилот. Неговият помощник-пилот бил китаец. Това бил първият път, когато те летяли заедно, а неловкото мълчание между двамата показало взаимния неприязън. След като достигнали необходимата височина, еврейският пилот активирал авто-пилота на самолета, облегнал се на стола си и промърморил: - Не обичам китайците! - Не обичаш китайците? - попитал помощник-пилота. И защо така? - Вие, бомбардирахте Пърл Харбър, ето защо! - Не, не! - започнал да протестира помощника. - Не ние бомбардирахме Пърл Харбър, а японците! - Японци, китайци, виетнамци... Без значение - всичките сте еднакви! Последвали няколко минути мълчание. - Аз не харесвам евреите! - заявил вторият пилот. - О, така ли? И защо не ги харесваш? - попитал капитана. - Евреите потопиха Титаник. - Какво? Това е лудост! Евреите не са потопили Титаник! - възкликнал капитана. - Айсберг потопи Титаник! - Айсберг, Голдберг, Грийнберг, Розенберг... без значение... всичките са ми еднакви!
  • 6
    1
    Аз, например
    Не познавам читав циганин и читав чифутин. Подозирам, че Адолф не случайно е бил толкова привлечен от тях...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари