ПП - ДБ отхвърлиха ултиматума на ГЕРБ

9
Не е ясно дали от ГЕРБ не разиграват театър, в който ние да послужим като алиби, отбеляза акад. Николай Денков
Не е ясно дали от ГЕРБ не разиграват театър, в който ние да послужим като алиби, отбеляза акад. Николай Денков Видео: bTV

Не е ясно дали от ГЕРБ не разиграват театър, в който ние да послужим като алиби, отбеляза акад. Николай Денков

Коалицията ПП-ДБ няма да изпълни искането на ГЕРБ да отговори днес на предложението за подкрепа на техен кабинет с премиер Мария Габриел, защото предстои утре темата да бъде обсъдена от националните органи на ПП. Това заяви депутатът от партията акад. Николай Денков по Би Ти Ви, предаде в. "Сега".

"Ако някой може да вземе подобно решение от днес за утре, без да е разбрал за какво става дума, това не е нормална демократична процедура. ГЕРБ непрекъснато се опитва да ни вкара в някакъв цайтнот, още от момента, в който ни поискаха имената на нашия министър-председател и кабинета. Ние ги дадохме, за да могат те да вземат информирано решение. А те от нас искат да кажем "да" или "не", без да имаме тази информация, в рамките на 24 часа, въпреки че според конституцията има време до другия понеделник. Ами ако сред експертите, които Мария Габриел има намерение да предложи, са тези хора, които преди време биха студентите под колоните на Министерския съвет?", попита Денков.

"В петък от нас, без да имаме информация, поискаха да кажем "да" или "не". Всеки, който слушаше, усети, че ни бутаха да кажем "не". Не е ясно дали всичко това не е театър, в който ние да послужим като алиби. Това обръщение всъщност не беше към нас, а беше към Корнелия Нинова, Карадайъ и ИТН", коментира още бившият министър на образованието.

Той отбеляза още, че досега ГЕРБ са действали некоректно, като са насрочили среща в момент, в който лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев са били извън България. "Така излизаме виновни, че те отсъстват. Когато след това се направи среща, тя почти бе на път да бъде взривена. Всеки видя, че Делян Добрев почти го направи, та трябваше много бързо Борисов да дойде и да успокои нещата. За нас не е много ясно всъщност дали има истински разговори или всичко е прикритие на други разговори, които може би вече са приключили и днес ще бъдат официализирани", каза пак Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    ПакГрейДен
    Злоби, злоби, злоби, Голям яд щото "западния" балон вече издиша и е въпрос на време да се спука. Да ви река, през оная работа ми е за Русия като цяло, още по - малко ми е, пак от там за Вилната Украина, а за еврогейската сбирщина да не говорим. Обаче изключително много ми е за България, щото "..това е моята Родина..", и много ме е яд, когато подлоги всякави правят и, или плямпат за неща които водят до обезбългаряване и съсипване на България. И в тази връзка неуважаеми тролчета и подлизурковци, искам да Ви попитам следните нещица; Къде живеете? В България, или извън нея? Ако живеете тук, какво си мислите, че ни очавква близките няколко години, предвид посоката в която тикат страната ни, или поне Страната МИ, разните подкупни и, или обикновенни видиотени мекерета? Какво си мислите, че ще се случва с Европа оттук нататък? Със Света какво ще с е случва? Имте ли изобщо представа кави процеси вървят в момента и накъде водят? Айде отговорете си на тези въпроси първо, ама наистина си отговорете, а после вече продължавайте да хейтите, ако ви остане сърце и разум за това.
  • -9
    6
    До пети
    Забравяш най-големия слуга на Путлер в България - зеленочорапестия Гумен Гадев. А относно ГЕРБ, ДПС и ИТН замисли се. Замисли се кои гласуваха в парламента оказване на ВСЯКАКВА помощ на Украйна, вкл. и военна. Кой гласува за и кой против. И служебното правителство на кого не изпълнява решение на Парламента. Така, че путлеристите в България са ясни и на децата. Относно Борисов, ако имаш предвид срещите му с Путин - мисля, че са две, то по тази логика и Меркел, и Макрон, и почти всички европейски лидери по този критерий трябва да са рушлямисти. Я кажи след варварвското нападения на ботоксовото джудже над една незамисима държава, има ли уважаващ себе си политик, който да се е срещал с Путин /освен опити да се установи мир/. Отделно никой не е поканил и Путин в някоя европейска държава. Пардон, моя грешка, Путлер има покана само от една европейска държава, само от един европейски град и само от една европейска институция. Да, дуждето - диктатор има специална покана от Нидерландия, градът Хага - Международния съд го очаква.
  • -11
    5
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Малко им остана на руските слуги в България като Борисов, Нинова, Копейкин и Доган. Като станем реални членове в ЕС и НАТО ще стане добре за целия народ, не само за слугите на Кремъл! Предателите на България от ГЕРБСП-ДПС, Възраждане, ИТН тотално изриване в мръсния канал.
  • -8
    4
    До 1
    Да ти кажа ,че ако твоят Късопишков дойде ,първо на теб ще ти вземе компютъра и ще те прати на бригада , да вадиш захарно цвекло ,та да поумнееш и да оцениш какво е било !
  • 9
    3
    Да ти кажа, №2:
    Ако искаш, можеш да ме пробваш и на сръбски... А дали чета „настолно“ (русизъм, между другото!) Ницше, Шнабл, Тодор Живков или Кобилкина си е моя работа. Важното е, че не правя анилингус на американските ти ментори! Дано си щастлив/а с „професията“ си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари