ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС поискаха оставката на новото ръководство на НЗОК

0
Лидерите на двете формации са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите
Лидерите на двете формации са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите Видео: NOVA

Лидерите на двете формации са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се допускат конфликти, подобни на този във връзка с избора на подуправител на здравната каса вчера, предава NOVA.

Заради постигнатото съгласие по новия регламент, лидерите на двете формации ще помолят новоизбраните управител и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, за да може избора им да мине по новия регламент.

От самото начало полагаме усилия да не допускаме плаващи мнозинства. Мнозинството, което подкрепи кабинета “Денков-Габриел” трябва да взема решения заедно по ключовите въпроси на управлението и по излъчването на регулаторите и това е много важен принцип, за да можем да си представим, че целите, които сме си поставили, ще можем да ги преследваме.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов на съвместно изявление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовия министър Асен Василев.

Проведохме разговори и стигнахме до решение, че вчерашната процедура по избор на подуправител на НЗОК не е нормативна. Разбрахме се да започнем разговори за регламент, който да бъде подписан най-накрая за това как ще бъдат излъчвани и попълвани регулаторите. Този регламент ще гарантира съгласието в рамките на партиите, които подкрепят управлението", каза Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари