Пожаро-тактическо учение ще се проведе на територията на завод "Дунарит"

0
Целта е да се координират съвместните действия на завода и екипите от Единната спасителна система при евентуално възникване на пожар
Целта е да се координират съвместните действия на завода и екипите от Единната спасителна система при евентуално възникване на пожар Снимка: ОДМВР - Русе

Целта е да се координират съвместните действия на завода и екипите от Единната спасителна система при евентуално възникване на пожар

В изпълнение на утвърдени цели за дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Русе към ГДПБЗН-МВР за 2022 година и утвърден тематичен план за провеждане на професионалното обучение на служителите от русенската служба за пожарна безопасност и защита на населението (РДПБЗН) е предвидено на 8 ноември, за времето от 09:30 часа до 12:30 часа, да се проведе Пожаро-тактическо учение (ПТУ) на територията на основната производствена площадка в „Дунарит" АД, село Николово, община Русе

Темата на ПТУ е „Съвместни действия на ръководството на „Дунарит" АД и екипите от Единната спасителна система (ЕСС) при ликвидиране на възникнал пожар, извън основните работни помещения и сграден фонд на територията на „Дунарит" АД". В него ще вземат участие оперативните единици на РДПБЗН - Русе, ОДМВР - Русе, ЦСМП - Русе и БЧК - Русе, представители на ръководството за обекта, както и щаб на Община Русе и доброволците към нея. 

Основната цел на учението е при възникнал инцидент да се проиграят съвместните действия с отработване на въпроси, касаещи координация и взаимодействие между ръководството на „Дунарит" АД и териториалните екипи от съставните части на ЕСС.

Съгласно предварително заложеният сценарий ПТУ е предвидено да премине в четири основни етапа, които ще включват:

- практически действия по оповестяване и евакуация на работници / служители от територията на обекта;

- въвеждане и действие на силите и средствата от ЕСС на място на инцидент

- сформиране и развръщане на щаб на мястото на инцидента;

- практическо проиграване на действащият план за защита при бедствие на общинско ниво за град Русе, както и теоретично проиграване на схемата за оповестяване на населението на територията на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари