Пожарникари спасиха коте изхвърлено в дълбок кладенец

0
Долу в кладенеца слезе Петков, който на излизане изкара котето и сподели, че долу е нямало достатъчно въздух.
Долу в кладенеца слезе Петков, който на излизане изкара котето и сподели, че долу е нямало достатъчно въздух. Снимка: БЛИЦ

Карловски пожарникари реагираха светкавично на молба на репортер на БЛИЦ да спасят бедстващо животно край село Дъбене. Жива котка бе хвърлена с чувал в кладенец, дълбок около 15 метра. За проблема ни сезира служител на Национална компания железопътна инфраструктура Никола Пеев от Карлово, който с колеги обикаляли прелеза по работа.

Случайно младият мъж се навел над отворен кладенец до жп линията и видял вътре котката, която жално мяукала. 

Свързал се с фондации и организации за защита на животните, но никой не реагирал. Решен на всяка цена да спаси животинчето, което явно безсърдечни хора хвърлили в кладенеца, младият мъж се свърза с БЛИЦ.

Веднага за проблема беше уведомена пожарната в Карлово. Началникът на ресорната служба Атанас Николов реагира незабавно и заедно с колегите си пристигна на място. Началник-дежурна смяна в РСПБЗ Карлово Димитър Петков и шофьорът на служебната кола Димо Нанков заедно с шефа си изпълниха операцията.

Долу в кладенеца слезе Петков, който на излизане изкара котето и сподели, че долу е нямало достатъчно въздух. 

Вероятно обаче животинчето не беше престояло повече от ден-два там, защото беше жизнено и веднага избяга, след като беше пуснато на свобода. 

„Не приемам тази спасителна операция като нещо особено. И друг път се е случвало, това ми е работата”, реагира на благодарностите и на въпроса как се чувства спасителят.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари