Пожарът край Александруполис се разгоря с нова сила

0
Властите издадоха предупреждения към жителите в района да бъдат в готовност за евакуация
Властите издадоха предупреждения към жителите в района да бъдат в готовност за евакуация Снимка: ЕРА / БГНЕС

Властите издадоха предупреждения към жителите в района да бъдат в готовност за евакуация

Гръцките власти допълнително подсилиха противопожарните екипи в североизточната част на страната в четвъртък, където огромният пожар в 13-тия си ден се разгоря отново, което накара властите да издадат предупреждения към жителите в района да бъдат в готовност за евентуална евакуация, предава Асошиейтед Прес, цитирани от News.bg.

Бяха изпратени повече от 100 допълнителни пожарникари, с което общият им брой достигна 582, подкрепени от флот от 10 самолета и седем хеликоптера от девет европейски страни, съобщи противопожарната служба. Пожарът, започнал на 19 август, унищожи домове и огромни горски площи в района на Александруполис и Еврос, близо до границата на Гърция с Турция. Негови жертви станаха 20 души, вероятно предимно нелегални мигранти.

Няколко други души, включително двучленният екипаж на самолет за гасене на пожари, са загубили живота си при горски пожари досега тази година в Гърция. Причините за големите пожари в страната тази година се разследват от служители на пожарната и разузнавателните служби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари