Пожар на автомобил до стадион "Дунав"

0
Сигнал за запален „Мерцедес“ на улица "Околчица"
Сигнал за запален „Мерцедес“ на улица "Околчица" Снимка: Архив

За периода от 24 до 26 декември екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 7 сигнала.

Тази нощ, за времето от 01:38 до 02:06 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са посетили сигнал за запален лек автомобил „Мерцедес“ на улица "Околчица" в Русе. Запалването е било потушено от подаващия сигнала. Има нанесени щети в купето. Случаят се изяснява.

Вчера вечерта между 17:10 и 18:55 часа екип на Първа РСПБЗН-Русе е посетил сигнал за запалване в гараж на ул. Мальовица в Русе. Пожарът бил предизвикан от късо съединение в токоизправител, към който собственикът включил акумулатор за зареждане. При инцидента няма пострадали.

На 24 декември в 12:25 часа екип на сектор „Спасителни оперативни дейности“ е пратен на адрес в Русе на ул. Борисова, откъдето възрастна жена е подала сигнал за миризма във вход на блок „Димчо Дебелянов“. След направено замерване от екипа на място и извършен оглед, не е било установено наличието на миризма или изтичане на опасни вещества.

Същия ден, за времето то 21:20 до 21:40 часа, екип от Втора РСПБЗН – Русе е гасил запалване в отпадъци в метален контейнер на ул. Петрохан в Русе. Произшествието е ликвидирано без щети.

На 25 декември, между 04:16 и 05:50 часа, екип от ССОД е пратен на ГКПП–Дунав мост, за оказване на съдействие при измерване на лъчения от товарен автомобил.

На 25 декември, за времето от 10:58 до 13:00 часа, беленските огнеборци са се отзовали на сигнал за възникнало горене в покрив на къща. Произшествието е било на адрес в с. Бистренци. На място пожарникарите установяват, че е изгорял покрив и втори етаж на къща, като пожарът бил възникнал през нощта на 25 декември. Екипът е извършил гасене на локални огнища. Предполага се, че пожарът е станал, заради късо съединение. Пострадали хора няма. По данни на живущи в селото къщата не е била обитаема и не е установен стопанина й.

В 16:04 часа на 25 декември е получен сигнал за горяща ел. инсталация в офис сграда на ул. Боянци в Русе. Екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен на адреса, където е изяснено, че вследствие на късо съединение е горял сешоар за ръце в санитарно помещение, а запалването е ликвидирано от наемател в сградата.

На 26 декември в 10:06 часа служители от РСПБЗН-Бяла отново са пратени в село Бистренци, за доизгасяне на локални огнища, възобновили се от пожара възникнал в необитаема къща.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари