Пожар изпепели къщата на кмета на Екзарх Йосиф

0
Пожар изпепели в новогодишната нощ част от къщата на кмета на русенското село Екзарх Йосиф - Илия Данев
Пожар изпепели в новогодишната нощ част от къщата на кмета на русенското село Екзарх Йосиф - Илия Данев

Пожар изпепели в новогодишната нощ част от къщата на кмета на русенското село Екзарх Йосиф - Илия Данев.

В случая не става дума за умишлен палеж, въпреки че разследването продължава, уточниха от пожарната в Русе, пише вестник Бряг.

Пламъците лумнали около 19.30 часа на 31 декември в пристройка на дома, която се използва за кухня, а пожарът се развил много бързо. Там били струпани дърва и се намирало и отоплителното котле на къщата.

Според управляващия селото вече шести мандат Илия Данев, преди да пламне огънят, се е чул гръм от пристройката. Пламъците обхванали двете й стаи и покрива, откъдето се прехвърлили към основната сграда. На помощ бързо се притекли съседи и приятели, които са се опитали да потушат пламъците с маркучи, пожарогасители и кофи с вода. Хората успели да извадят от кухнята две газови бутилки настрани, за да не избухнат.

Унищожени са напълно двустайната масивна пристройка с цялата покъщнина и оборудване, в основната къща изцяло е изгорял покривът, коридор, антре и стая, които са най-близко до пристройката. Пострадали хора няма. Полицията предполага, че огънят е предизвикан от непочистен от мазнини аспиратор над готварската печка.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари