Пожар изпепели къща на 6-членно семейство в Девин

0
Злощастното събитие се случва навръх Нова година
Злощастното събитие се случва навръх Нова година

Злощастното събитие се случва навръх Нова година

Навръх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство в Девин. Собственичката моли за помощ, а от Община Девин, вече са изпратили материали за възстановяване на покрива.

Пожарът пламва вечерта, когато цялото семейство си е било вкъщи, разказва Силвия: "Чухме по едно време пукане отгоре, от тавана - керемидите, които са пукали, бурканите, които са изгърмели. Отворихме таванската врата и какво да видим - целият таван светеше".

Собственичката сподели, че имат най-много нужда от материали, тъй като сега чистят щетите. Ако някой иска да помогне с труд, е добре дошъл, предаде БНР.

От Община Девин вече са предоставили дървен материал за възстановяване на плътния хастар на покрива. Предвижда се и всички керемиди да бъдат предоставени от Общината, каза кметът Здравко Иванов:

"Обмисляме, след решение на ОбС, да им предоставим и парична помощ, като спазим нормативната уредба, тъй като бюджетът все още не е приет. Със сигурност ще ги подпомогнем, макар и малко по-късно. В трудно финансово състояние се намират хората, но съм сигурен, че с наша помощ и с помощта на комшиите и на жители на града ще бъде възстановен покривът".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари