Пожар изпепели хиляда хектара в Пиренеите

1
За борба с пожара, най-големия за годината до момента, са мобилизирани над 500 пожарникари
За борба с пожара, най-големия за годината до момента, са мобилизирани над 500 пожарникари Снимка: АП

За борба с пожара, най-големия за годината до момента, са мобилизирани над 500 пожарникари

Природен пожар унищожи близо 1000 хектара на френско-испанската граница в неделя и ранните часове на понеделник, съобщиха властите, докато части от Южна Европа остават обхванати от суша, която поражда опасения от повторение на големите горски пожари от миналото лято.

Стотици пожарникари във Франция се борят с първия голям горски пожар за тази година, който избухна в горски масиви в близост до южната граница с Испания, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Говорител на спасителните служби тази сутрин заяви, че пожарът е локализиран и най-големите пламъци са потушени, но противопожарните екипи все още не са успели изцяло да спрат разпространението на огнената стихия.

За борба с пожара, най-големия за годината до момента, са мобилизирани над 500 пожарникари. Той избухна в район, засегнат от недостатъчни валежи и изсушаване на почвата.

Необичайно сухата зима в части от южната част на европейския континент намали влагата в почвата и породи страхове от повторение на пожарите през 2022 г., когато 785 000 хектара бяха унищожени в Европа - повече от два пъти от средната годишна стойност за последните 16 години, според европейските статистици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари