Поздравления Темида!

4
Пламен Ченджиев показа, че на съдебната система в Република България може да се има доверие
Пламен Ченджиев показа, че на съдебната система в Република България може да се има доверие

Вчера, 09.09.2015 г., новият Председател на Районния съд в гр. Русе Пламен Ченджиев показа, че на съдебната система в Република България може да се има доверие. И това трябва да го знае и Европа!

Случаят на пръв поглед е банален:

На 07.09.2015 г., в около 10 ч., пенсионерът Михаил Гайдов отивал към Градските хали, карайки бавно по главната улица „Александровска” стария си велосипед. На кръстовището с бул. „Цар Освободител” (до офиса на „ОББ” АД) спрял преди пешеходната пътека, слязъл от велосипеда и чинно зачакал преминаващите автомобили. В този момент, край него профучал с велосипеда си някакъв младеж - 32-годишният Деян Владимиров, работещ в „Спортния тотализатор”, закачил леко велосипеда на М. Гайдов и вместо да му се извини, го нахокал: „Хей, дядка, къде зяпаш?!?” При забележката на възрастния човек, че не е негов „дядка”, а е дядо само на внуците си, младежът спрял на отсрещния тротоар, оставил велосипеда си на земята, върнал се и го ударил с юмрук в лицето, при което шапката на пенсионера хвръкнала на 4-5 метра.

Виждайки насилието, случайно минаващият от там Пламен Бахчеванов запитал Д. Владимиров не се ли срамува да се държи така непочтено с възрастния човек, но тъй като насилникът не се стреснал, за да възпре агресията му, застанал между двамата и го отблъснал, след което си заминал.

Насилникът отново се насочил към възрастния човек, очевидно за да продължи саморазправата си с него, но тогава в помощ на ударения пенсионер М. Гайдов се намесил друг свидетел на случващото се – Дамян Лазаров (също пенсионер, но с далеч по-впечатляваща физика и известен на много Русенски атлет). Д. Лазаров застанал с велосипеда си между двамата и понеже насилникът не преставал да отправя обидни думи (вече и към двамата) и да прави опити отново да удари пенсионера М. Гайдов, за да го озапти, на няколко пъти го спирал с предното колело на велосипеда, след което двамата пенсионери си тръгнали.

Разбирайки, че вече сам не може да направи нищо на двамата пенсионери, Д. Владимиров прибягнал до хитър трик: обадил се на телефон 112 с оплакване, че непознати упражняват насилие към него на главната улица.

За разлика от друг път, този път полицията веднага дотърчала и учудващо бързо открила тримата „насилника”, според Д. Владимиров, а именно: Пл. Бахчеванов, Д. Лазаров и М. Гайдов. Набързо били разпитани двама свидетели и бил съставен акт за проява на дребно хулиганство не срещу истинския насилник Д. Владимиров, а срещу жертвата на насилие М. Гайдов и срещу Пл. Бахчеванов и Д. Лазаров - тези, които са проявили гражданска доблест и с риск за живота си са защитили жертвата от по-нататъшна гавра и насилие.

След проверката на доказателствата в Съда, съшитият с бели конци акт за проява на дребно хулиганство бил безапелационно развенчан и съдията правилно и законосъобразно го оставил без уважение, защото успял да разбере това, което в случая „Родната Полиция” така и не могла да проумее - че на съд е трябвало да бъдат предадени не достойните граждани, смело проявили чувство за справедливост и съпричастност към по-слабия, а истинският насилник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари