Появи се "Делмикрон"

3
Това е комбинация между щамовете Delta и Omicron
Това е комбинация между щамовете Delta и Omicron

Появи се комбинация между щамовете Delta и Omicron

Нарастващите случаи на заболели от варианта Omicron в европейските страни предизвикаха опасения за трета вълна от COVID-19 по целия свят. Докато експертите все още се мъчат да разберат какво представлява този нов вариант, за да създадат протокол за лечение, друг вариант излезе на преден план. Той е наречен Delmicron, а учените смятат, че този щам, който е комбинация от вариантите Delta и Omicron, всъщност е отговорен за нарасналия брой заразени в САЩ и Европа, пише timesofindia.indiatimes.com, цитиран от DC news

Какво представлява Delmicron?

Delmicron не е нов вариант на коронавируса като Alpha, Beta и други. Това е комбинация от двата съществуващи щама – Delta и Omicron. Това е двоен вариант на COVID-19, който се разпространява бързо и на Запад.

Вариантът Delta доминираше от средата на април до средата на юни и причини втората вълна на коронавирус, която отне милиони животи по целия свят. Този щам на вируса води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-голям. Освен това след инфекцията щамът може да доведе и до дългосрочни симптоми като brain fog (мозъчна мъгла), мускулни болки и падане на косата.

Когато говорим за Омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста по-заразен, не води до тежки симптоми, а рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на омикрон може да заобиколи имунитета, осигурен при преболедуване и ваксинация. Първоначалните симптоми на инфекция с Omicron включват възпалено гърло, главоболие и умора. Загуба на мирис и вкус не се съобщават.

Какви са симптомите на Delmicron?

Тъй като Delmicron е вариант, получил се при сливането на вариантите Delta и Omicron, той се счита за силно заразен и много опасен, като причинява тежки симптоми. Необходими са още много изследвания, за да го опознаят учените. Що се отнася до симптомите, тъй като е комбинация от Delta и Omicron, Delmicron комбинира и симптомите им. Общите признаци включват висока температура, упорита кашлица, загуба или промяна в обонянието или вкуса, главоболие, хрема, възпалено гърло.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари