Повтаряй след мен – 19

1
Забавен музикален клип, който ни припомня какво точно трябва да правим сега – във време на пандемия
Забавен музикален клип, който ни припомня какво точно трябва да правим сега – във време на пандемия

„Повтаряй след мен – 19“ е призив да се погрижим за безопасността си.

Това е забавен музикален клип, който ни припомня какво точно трябва да правим сега – във време на пандемия. Композитор на музиката и изпълнител на вокалите в песента е Габриела Вергилов. Анимацията е създадена от Розалина Буркова. Двете заедно пишат и текста към песничката. От разстояние. Както си му е редът в момента, пише БНР.

Розалина е графичен дизайнер и аниматор. Габриела пък е диджей и композитор на електронна музика. Идеята за песента им е провокирана от желанието да призоват хората да се замислят за ситуацията, в която се намираме и да си обърнат повече внимание. На самите себе си, а и на хората около тях.

Габриела Вергилов е родена в Тутракан. Там учи пиано. Голяма част от съзнателния си живот обаче прекарва в Русе. Там се занимава с класически и модерен балет. Учи и моден дизайн в Копенхаген. Живее и в Берлин – меката на техното, но пък той се оказва твърде голям за нея. В него тя започва да губи себе си измежду многобройните диджей. Намира се отново в Брюксел. Там започва да създава музика, която не остава незабелязана.

Габриела композира парче за кампания на „Прада“, което скоро ще бъде издадено. Музиката ѝ звучи и в селектирания за „Оскар“ белгийски филм „Le Fidèle“. Нейна музика се върви и по Би Би Си. Популярни артисти от електронната световна сцена включват нейните вокали в свои парчета. Има и издадени няколко албуми.
Тя е първата българка, която участва в музикалната платформа Boiler Room. В сета, който представя тогава, включва своя интерпретация на „Пустоно лудо и младо“. Интерпретацията ѝ трябва да бъде издадена скоро и на физически носител.

Габриела Вергилов иска да разказва истории с музиката си. Определя това, което прави като дълг – дълг, който има към публиката, но и към себе си. Тя е проводник на енергия, който иска да предаде емоция на хората. А и да вземе такава от тях.

Ако имате желание, можете да повтаряте след нея като си пуснете музикалния призив „Повтаряй след мен – 19“. Можете и да го споделите, но е добре да отбележите авторките му, както призова във „Време и половина“ Габриела Вергилов. Чуйте повече от нея в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари